Volgens de laatste berichten zijn er nog 2 personen vermist waaronder een jongen van 12 jaar en zijn er 2 personen overleden. Naar de 2 vermisten wordt nu druk gezocht.


De volgende reddingsboten zijn in elk geval tp:

– Typhoon

– Dorus Rijkers

– Wiecher Jaap Visser

– Francine Kroesen

– Arie Visser

– De Redder

– Tonijn

– Hurricane

– Huibert Dijkstra

Vaarwater is afgesloten ivm de zoekactie

Schuitengat is afgesloten

Aansturing (coördinatie) van het incident vindt plaats vanuit de Brandaris.

2 gedachte over “Nog 2 personen vermist, aanvaring Veerboot – Watertaxi”
  1. Zoekactie naar 2 vermisten gestaakt.

    De 2 vermiste personen welke te water zijn geraakt na de aanvaring tussen een veerboot en een watertaxi zijn nog niet gevonden.
    De zoekactie is voorlopig gestaakt. De kustwacht acht de kans dat de 2 nog in leven zijn erg klein.
    Het zeewater is erg koud. Of er later verder wordt gezocht is nog niet duidelijk en zal later worden bekeken. Dit is o.a. afhankelijk van de stroming en de weersomstandigheden.

  2. 21-10-2022, 10:11u SAR Nederland
    Afgelopen uren zijn we druk bezig geweest om een zoekactie voor te bereiden. Daarbij willen we met een heel aantal quads en “strandwachten” zaterdag tussen de getijden de stranden in de gaten gaan houden.
    Laag water 1:36u
    Hoog water 7:47
    Laag water 14:10
    Hoog water 20:27
    Het is de bedoeling dat we tussen 12:00 en 18:00 uur aanwezig zullen zijn, afhankelijkheden afwachtend. De Politie-eenheid Noord-Nederland zou onze hulp erg waarderen echter lukt het ons nog niet om de overtocht geregeld te krijgen. Dit vanwege de vakantiedrukte. Vooral terug naar Harlingen wordt een dik probleem. Daarbij zal de overtocht gesponsord moeten gaan worden.
    Enfin, we zijn druk bezig met voorbereidingen en de teams hebben we stand-by staan nu.

Reacties zijn gesloten.

U hebt controle over uw gegevens Onze zakelijke partners en wij gebruiken technologieën, inclusief cookies, om informatie over u te verzamelen voor verschillende doeleinden, inclusief: 1. Functioneel 2. Statistisch 3. Publiciteit Door ‘Accepteren’ te selecteren, geeft u toestemming voor al deze doeleinden.