Het bedrijf zit gevestigd in Dokkum, en dat is geen toeval zegt Jan Wiersma, eigenaar van Vliegend.nl. “Naast dat ik er dichtbij woon en er een aantal bedrijven zitten waarmee we regelmatig samenwerken, is het net buiten het CTR gebied van de vliegbasis Leeuwarden. Een CTR gebied is een straal van 25km om een basis waarbinnen enkel onder zeer strenge regels met drones gevlogen mag worden. De omgeving bestaat uit heel veel landbouwgrond, en laat boeren nou net grote dronegebruikers zijn.”

“Ik geloof dat elke boer over drie jaar een drone heeft zegt Wiersma”. Als je ziet wat er nu al is en wat ze al kunnen. Je kunt heel specifiek meten waar hoeveel mest nodig is en of er bijvoorbeeld ziektes zijn. Zo kun je veel kosten besparen. Het is lastig precies te zeggen wanneer een drone rendabel wordt, maar als een boer er slim mee omgaat is dat al binnen één jaar. Ik werk veel met boeren uit de omgeving samen, omdat ik van huis uit techneut ben en geen agrariër. Deze boeren zijn de gebruikers, ik kan ontzettend veel van hun leren.” En als we Wiersma horen praten, weet hij inmiddels al aardig wat van de agribusiness.

Vliegend.nl is uniek dankzij het complete pakket dat het bedrijf aanbiedt. Je kunt er je drones laten ontwerpen, bouwen, repareren en onderhouden. “Omdat de technologie zo enorm snel gaat brengen wij een drone vaak helemaal up-to-date wanneer hij voor onderhoud komt. Tegenwoordig is het verplicht om diploma’s te hebben om legaal te mogen vliegen.” Wiersma biedt samen met collega Peter Rademaker opleidingspakketten aan via Safe2Fly. Twee dagen per maand zijn er opleidingen. Daar leer je onder andere over techniek, regelgeving, meteorologie en aerodynamica. ”Wij ondersteunen de klant van tekentafel tot support.”

Vliegend.nl is een systeem integrator, wij zorgen voor een totaaloplossing welke bestaat uit hardware en software. Er is altijd een link met de onbemande luchtvaart vanuit onze passie die is gebaseerd op 30 jaar luchtvaart ervaring en techniek. 

Op deze pagina kunt u een aantal van onze oplossingen terugvinden. Er zijn ook een aantal projecten die we niet zomaar mogen publiceren. Zoekt u maatwerk voor drone gerelateerde werkzaamheden? U kunt bij ons terecht voor zowel hardware als software oplossingen. We kunnen hiermee zowel de drone, de payload, sensoren, dataverwerking tot en met integratie aan uw werkprocessen oplossen.

Maar ook voor standaard drone systemen bieden we training aan op het gebied van veiligheid, vaardigheid en effectief werken met drones als asset in uw onderneming.

Onze drone diensten

  • Ontwerp van uw multicopter of fixed wing
  • Bouw van het toestel
  • Integratie van camera’s, sensoren, telemetrie
  • Testen
  • Operations Manual (Toestel specifiek)
  • Veiligheidsplan
  • Type Training
  • Service
  • Ondersteuning (op afstand, of bij u op locatie)

Wij leveren multicopters en fixed wings voor uiteenlopende toepassingen. Onze systemen worden ontworpen op basis van uw eisen en toekomstplannen. Hierbij houden we rekening met de wet- en regelgeving die voor u van toepassing is. Hiermee krijgt u een toekomstgericht en innovatief systeem. Heeft u inventieve ideeën die u wilt beschermen dan werken we graag met een geheimhoudingsverklaring.

Het ontwerp begint met een inventarisatiefase waarin we de toepassing bespreken en de specifieke eisen ten aanzien van de sensor-, camera- of andere systemen vaststellen. Op basis van uw eisen aan de drone maken we een ontwerp waaraan een budget wordt gekoppeld. Na uw goedkeuring wordt het bouwproces gestart en testen wij uw drone in onze workshop. Vervolgens stemmen we af hoe we het testen in de buitenlucht organiseren.

Qua sensoren kunt u naast een hoogwaardige spiegelreflex- of systeemcamera ook denken aan een warmtebeeldsensor (thermografische camera), multispectraal camera of NIR-camera (Near Infra Red). Voor veel uiteenlopende toepassingen maken wij een compleet drone systeem.

In Nederland kennen we regelgeving voor het gebruik van drones. Op de site van ILenT is alle informatie te vinden. Stuur ons een bericht via het contactformulier voor meer informatie.

Sinds 2013 bouwen wij systemen gebouwd die de luchtwaardigheidstest hebben doorstaan. We kunnen dan ook stellen dat we de juiste kennis hebben om uw toestel luchtwaardig te maken zodat u in het traject van bedrijfsontheffing verzekerd bent van een kwalitatief goede drone. Dit kan een quadcoper, hexacopter of octcopter zijn. Ook de varianten Hybride, dit een een combi van een fixed-wing en multicopter, X8 multicopter leveren we graag. De keuze wordt bepaald door uw toekomstige werkzaamheden met uw drone.

U hebt controle over uw gegevens Onze zakelijke partners en wij gebruiken technologieën, inclusief cookies, om informatie over u te verzamelen voor verschillende doeleinden, inclusief: 1. Functioneel 2. Statistisch 3. Publiciteit Door ‘Accepteren’ te selecteren, geeft u toestemming voor al deze doeleinden.