Vrijdag heeft SAR Nederland op verzoek van de familie een grote zoekactie gehouden in Blauwhuis naar een vermiste man. De 79-jarige Haije Postma wordt sinds 8 december 2023 vermist en sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

De medewerkers van SAR Nederland  hebben voor deze vermissing flink opgeschaald en gebruik gemaakt van speurhonden, quads, linie-lopers en drones. Volgens planning zijn er deze dag systematisch grote gebieden van Blauwhuis en de dorpen erom heen afgezocht in de hoop een aanwijzing te vinden over deze man.

Vrijdag tot ’s avond laat zijn de medewerkers van SAR Nederland door blijven zoeken. De HoofCoördinator verteld; “Tijdens en na die zoekactie worden al de resultaten verwerkt in een eigen ontwikkeld planningsprogramma waarmee een flexibiliteit ontstaat die zijn weerga niet kent. De organisatie kan daardoor heel snel schakelen”.

Zaterdag was SAR Nederland met hun gespecialiseerd team, het GPVP, aanwezig om de ruim honderd vrijwilligers te coördineren die zich hadden aangemeld bij de familie. Het GPVP (Gecoördineerd Platform Vermiste Personen) is getraind om grote groepen vrijwilligers professioneel te kunnen coördineren. Ook op dat vlak blijkt deze organisatie, mede ondersteund door hun eigen teamleden, bijzonder professioneel een zoekactie uit te kunnen voeren.

U hebt controle over uw gegevens Onze zakelijke partners en wij gebruiken technologieën, inclusief cookies, om informatie over u te verzamelen voor verschillende doeleinden, inclusief: 1. Functioneel 2. Statistisch 3. Publiciteit Door ‘Accepteren’ te selecteren, geeft u toestemming voor al deze doeleinden.